Rană

O rană, sunteți sigur? O rană este o leziune a pielii. Deși adesea superficiale, rănile mici necesită o îngrijire specială pentru a limita riscurile de infecție. Este important să respectăm mai multe etape pentru a le trata: curățare, protejare, cicatrizare.

Tăieturi, zgârieturi, julituri

Tăieturi, zgârieturi, julituri, sunteți sigur? Deși sunt superficiale, rănile mici necesită o îngrijire specială. Este important să respectăm mai multe etape pentru a le trata: curățarea rănii cu apă curată și dezinfectarea acesteia cu un antiseptic. Apoi, clătiți și uscați rana. Alegeți apoi un plasture care să o protejeze de murdărie și bacterii pentru a evita orice risc de contaminare. Și, în cele din urmă, pentru a vindeca fără a lăsa urme, aplicați un plasture cicatrizant imediat ce rana nu mai sângerează. Aoleu, doare!

Înțepături de insecte

O înțepătură de insecte, sunteți sigur? Toți suntem afectați de înțepăturile de insecte, fie că este vorba de țânțari, păianjeni, albine sau altceva. Aceste înțepături pot duce la o reacție a sistemului imunitar, manifestată, printre altele, prin apariția roșeții și a mâncărimii. Auch, mă mănâncă!