Oricât de mică e rana, merită un Urgo!

UrgoSfatul nostruPRIMUL AJUTORCe să faci în cazul unei tăieturi?

Doctor top pagini Sfaturi 3
Sfat URGO in cazul taieturilor
 

Ce să faci în cazul unei tăieturi?

În timp ce gătești, grădinărești, te tunzi sau bărbierești, un mic moment de neatenție poate provoca apariția imediată a unei mici răni! Din fericire, acestea sunt adesea inofensive și pot fi tratate rapid, deci nu trebuie să te îngrijorezi, însă trebuie să te asiguri că ai grijă de ea!

Nu te panica! Iată câteva sfaturi și măsuri de adoptat de la specialiștii URGO pentru a fi pregătit în cazul unei răni.

Ce să faci în cazul unei răni superficiale?

Curăță, protejează și îngrijește-ți rana!

Primul pas este întotdeauna să cureți rana. Înainte de a face acest lucru, spălă-ți bine mâinile cu apă și săpun. Este important să acționezi rapid și să urmezi acești pași pentru a trata corect tăietura și pentru a preveni eventualele complicații:

 1. Oprește sângerarea: Exercită o ușoară presiune asupra zonei tăiate folosind un tifon curat, o bucată de material sau un șervețel de hârtie. Menține presiunea constantă timp de câteva minute până când sângerarea se oprește.
 2. Curăță tăietura: Spală tăietura cu apă călduță și săpun pentru a îndepărta murdăria și bacteriile. Evită utilizarea alcoolului sau a peroxidului de hidrogen direct pe rană, deoarece aceste substanțe pot încetini procesul natural de vindecare a pielii.
 3. Aplică un antiseptic: După curățarea tăieturii, aplică un antiseptic pentru a preveni infectarea. Puteți utiliza un unguent cu antibiotic sau un antiseptic topic.
 4. Aplică un bandaj sau tifon: Îngrijește-ți pielea alegând un pansament adaptat nevoilor tale care o va proteja de bacterii și impurități pentru a limita riscul de infecție. Pentru a răspunde diferitelor nevoi ale pacienților, URGO a dezvoltat o gamă completă de pansamente individuale și benzi de protecție în formate adaptate nevoilor întregii familii.
 5. Evită scărpinarea sau scuturarea: Evită să te scarpini sau să scuturi zona tăiată, deoarece acest lucru poate agrava leziunea și poate întârzia procesul de vindecare.
 6. Monitorizează evoluția: Urmează evoluția rănii și observă dacă apar semne de infecție, cum ar fi roșeață crescută, umflătură, secreție purulentă sau febră. Dacă observi astfel de simptome, consultă un medic.
 7. Actualizează vaccinurile antitetanice: Dacă tăietura este adâncă sau dacă nu știi când ai primit ultima doză de vaccin antitetanic, este posibil să ai nevoie de actualizarea acestuia. Consultă medicul pentru recomandări specifice.

Dacă tăietura este adâncă, sângerarea nu se oprește sau există suspiciune de fractură, este important să cauți imediat asistență medicală de urgență.

Ajută-ți rana să se vindece

Când rana nu mai sângerează, poți alege să aplici un pansament clasic sau unul de tip spray. Datorită tehnologiei sale Filmogel, Urgo Pansament spray formează o peliculă invizibilă pentru a proteja și a favoriza vindecarea rănilor.  Rezistent la apă și la fricțiune, acesta lasă pielea să respire și optimizează procesul natural de vindecare. Formatul său spray îl face deosebit de potrivit pentru articulații (coate, genunchi, degete). Poți alege și URGO Rezistent stripuri, potrivit pentru toate activitățile zilnice, oferind o protecție eficientă pentru rănile superficiale. Datorită suportului său rezistent la rupere, acest pansament face față cu brio în orice situație. Structura sa microventilată permite pielii să respire.

Acțiuni de evitat

 • Pentru dezinfectare, nu folosi alcool de 90°. Ar putea arde pielea, provoca dureri severe și poate încetini procesul de vindecare.
 • De asemenea, nu utiliza un produs precum pudra de talc sau cremă pe tăietură fără sfatul medicului.
 • Nu folosi bumbac pentru a curăța tăietura, deoarece fibrele sale se pot lipi de piele, întârziind vindecarea și pot fi o sursă de infecție. Este recomandat să optezi pentru o compresă sterilă.
 • Pentru a grăbi vindecarea, în cazul în care rana a fost provocată prin tăiere, poți opta și pentru stripuri pe care să le folosești pentru a lipi laturile rănii împreună. Acestea trebuie poziționate perpendicular pe tăietură.
 
iar dacă nu, logo-heading-img-2 are soluția!
 
Ai nevoie de mai multe sfaturi?
 
Cum să tratezi o rană?
 

Cum să tratezi o rană?

D'autres cookies sont utilisés pour vous offrir une meilleure expérience, vous pouvez accepter ou refuser leur d?p?t.