Oricât de mică e rana, merită un Urgo!

UrgoSfatul nostruPICIOARE ȘI MÂINICum devin fragile unghiile?

Doctor top pagini Sfaturi 3
Sfat URGO - cum devin unghiile fragile
 

Cum devin fragile unghiile?

Unghiile sunt abuzate zilnic, folosind produse de uz casnic, lacuri, unghii false si chiar demachiante. Fiind atacată în mod regulat, matricea unghiei ajunge să devină subnutrită și slăbită. Unghiile devin apoi casante, moi și despicate. Profesorul URGO îți oferă toate sfaturile sale valoroase pentru a remedia acest lucru. Descoperă-le fără întârziere mai jos!

Pentru tine, câteva sfaturi și sfaturi!

Să ai o dietă echilibrată

Ca în cazul pielii și părului, unghiile au nevoie de micronutrienți pentru a fi puternice și strălucitoare. Asigură-te că dieta ta include suficiente proteine, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea unghiilor. Consumă alimente bogate în biotină (vitamina B7), fier, zinc și vitaminele A și C.

Un deficit de zinc, fier, siliciu sau vitaminele E și B8 poate provoca apariția unghiilor fragile, casante, moi, despicate și subnutrite. Așa că nu uita să îți echilibrezi dieta.

Este important să ai în vedere și o hidratare adecvată. Păstrează-ți organismul și unghiile bine hidratate. Consumă suficientă apă în timpul zilei pentru a menține echilibrul hidric al organismului.

În cazul în care dieta ta nu furnizează suficiente substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea unghiilor, discută cu medicul tău despre posibilitatea de a lua suplimente alimentare.

 

Limitează utilizarea lacului și a agentului de îndepărtare a lacului de unghii

O pauză de la aplicarea lacului de unghii sau a ojei poate avea mai multe beneficii pentru sănătatea și aspectul general al unghiilor. Iată câteva motive pentru care este recomandat să iei pauze regulate:

  1. Permite respirația unghiei: Aplicarea constantă a lacului de unghii poate ”sigila” temporar unghia și poate împiedica oxigenul să ajungă la unghie. Luând pauze, oferi unghiilor șansa de a ”respira” și de a se reface.
  2. Previne decolorarea: Unghia poate să devină decolorată sau să se îngălbenească în urma utilizării frecvente a ojei. Pauzele regulate pot preveni acest fenomen și pot menține aspectul natural firesc și plăcut al unghiilor.
  3. Reduce riscul de infecții: Purtarea constantă a ojei poate crea un mediu umed sub unghie, ceea ce poate crește riscul de infectare cu fungi sau bacterii. O pauză în aplicarea ojei poate ajuta la menținerea unui mediu mai uscat și sănătos pentru unghii.
  4. Previne înăsprirea cuticulelor: Produsele chimice din oje pot contribui la înăsprirea cuticulelor. Luând pauze, vei permite cuticulelor să se hidrateze și să rămână moi și flexibile.
  5. Reducerea riscului de rupere: Unghiile acoperite cu ojă pot deveni mai vulnerabile la rupere sau exfoliere. Lăsând unghiile neprotejate pentru o perioadă, poți diminua riscul de deteriorare a acestora.
  6. Îmbunătățirea sănătății unghiei: Ojele conțin adesea substanțe chimice, iar pauzele regulate pot permite unghiilor să se recupereze și să își mențină sănătatea naturală.
  7. Evaluarea stării de sănătate a unghiei: Luând pauze, vei avea ocazia să observi orice schimbare sau problemă la nivelul unghiilor, cum ar fi pete, iregularități ale suprafeței acestora sau chiar fisuri. Această analiză permite identificarea oricărei potențiale probleme și permite aplicarea măsurilor necesare în timp util.

Cu toate acestea, este important de mențion că utilizarea ojei în mod moderat și cu produse de calitate nu este în mod necesar dăunătoare pentru unghii. Este recomandat să utilizezi o bază protectoare care să protejeze unghia.

Poartă mănuși pentru treburile casnice

Este important să îți protejezi unghiile. Folosește mănuși atunci când faci treburi casnice sau lucruri care implică expunerea prelungită la apă sau substanțe chimice. Acest lucru te va ajuta să previi deshidratarea și lezarea unghiilor.

Substanțele chimice din produsele de curățat sau din cele cosmetice îți pot afecta unghiile. Utilizează mănuși de protecție și evită expunerea directă la substanțe chimice.

 
iar dacă nu, logo-heading-img-2 are soluția!
PENTRU A ÎNGRIJI UNGHIILE SAU PENTRU A NU LE MAI ROADE
 
Ai nevoie de mai multe sfaturi?
 
Ce să faci în cazul unei tăieturi?
 

Ce să faci în cazul unei tăieturi?

D'autres cookies sont utilisés pour vous offrir une meilleure expérience, vous pouvez accepter ou refuser leur d?p?t.