Cum devin fragile unghiile?

Unghiile sunt abuzate zilnic, folosind produse de uz casnic, lacuri, unghii false si chiar demachiante. Fiind atacată în mod regulat, matricea unghiei ajunge să devină subnutrită și slăbită. Unghiile devin apoi casante, moi și despicate. Profesorul URGO îți oferă toate sfaturile sale valoroase pentru a remedia acest lucru. Descoperă-le fără întârziere mai jos!

Cum poți preveni și trata bășicile?

Aceste „vezicule” foarte fine se formează de obicei după frecarea repetată a pielii de o suprafață dură, precum cusătura pantofilor. Umplute cu un lichid transparent prins sub piele, sunt foarte dureroase. Profesorul URGO ne oferă cele mai bune sfaturi pentru prevenirea și tratarea bășicilor de la nivelul picioarelor.

Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?

Pielea este formată din trei straturi, hipoderma, derma și epiderma. O crăpătură este o fisură în stratul de suprafață, epiderma. Atunci când pielea suferă de lipsă de hidratare sau agresiuni externe, precum frigul, umiditatea, frecarea sau munca manuală, este slăbită. Epiderma se poate rupe apoi, mai mult sau mai puțin profund si mai mult sau mai puțin vizibil, iar asta numim fisură. Acest lucru poate provoca riscuri, deoarece bariera protectoare este ruptă și, prin urmare, ești predispus la infecții și dureri.

Cum să protejezi și să tratezi bătăturile și calusurile?

Adesea dureroase, bătăturile și calusurile sunt cauzate de compresia localizată a pielii în zonele de presiune și frecare. Facem distincție între calusuri emergente și calusuri stabilite. Profesorul URGO îți oferă aceste sfaturi pentru prevenirea și tratarea bătăturilor și calusurilor.

Cum să porți tocuri înalte fără a suferi?

Ce femeie nu se simte încrezătoare purtând tocuri înalte? Din păcate, purtarea pantofilor cu toc este foarte des însoțită de dureri mult mai puțin incitante!

Cum să previi și să tratezi unghiile deteriorate de ciuperci și traumatisme ușoare?

Alcatuite din keratină, unghiile joacă un rol important în protejarea degetelor de la mâini și picioare, precum și în mers și alergat. Sunt totuși fragile și sensibile atât la infecțiile fungice, care afectează aproape 1 din 10 oameni și care se numesc ciuperca unghiilor sau onicomicoză, cât și la traumatisme ușoare. Iată câteva sfaturi valoroase pentru prevenirea și tratarea ciupercii unghiilor de la picioare.