Oricât de mică e rana, merită un Urgo!

UrgoSfatul nostruPICIOARE ȘI MÂINICum să protejezi și să tratezi bătăturile și calusurile?

pagina de sfaturi ale medicului
Sfat URGO - protejarea picioarelor
 

Cum să protejezi și să tratezi bătăturile și calusurile?

Adesea dureroase, bătăturile și calusurile sunt cauzate de compresia localizată a pielii în zonele de presiune și frecare. Facem distincție între calusuri emergente și calusuri stabilite. Profesorul URGO îți oferă aceste sfaturi pentru prevenirea și tratarea bătăturilor și calusurilor.

Poartă pantofi care se potrivesc picioarelor tale

În primul rând, pentru a ști cum să alegi încălțămintea potrivită pentru a te feri de calusuri și bătături, trebuie să înțelegi ce sunt acestea și ce le diferențiază.

Bătăturile și calusurile sunt zone îngroșate ale pielii care se formează în urma presiunii sau frecării continue. Acestea sunt răspunsuri naturale ale pielii la stresul repetitiv și pot provoca disconfort sau durere în unele cazuri. Cu toate că aceste două sunt similare, există diferențe subtile între ele.

 1. Calusurile (clavus):
  • Ce sunt: Calusurile sunt zone de piele îngroșate și întărite care se formează în special în jurul degetelor de la picioare sau în alte zone de presiune.
  • Cauze: Sunt determinate de frecarea sau presiunea repetitivă asupra unei zone a pielii, cum ar fi încălțămintea strâmtă sau deformările osoase ale piciorului.
  • Aspect: Calusurile sunt adesea rotunde, compacte și pot avea un centru alb sau galben.
  • Localizare: Pot apărea pe orice zonă expusă la presiune a piciorului.
 2. Bătăturile (heloma):
  • Ce sunt: Bătăturile sunt, de asemenea, zone îngroșate ale pielii, dar sunt mai adânci decât calusurile și au o duritate mai mare.
  • Cauze: Apar în special în zonele supuse unei presiuni sau frecări constante, cum ar fi partea de sus a degetelor de la picioare, unde oasele pot exercita presiune asupra pielii.
  • Aspect: Bătăturile pot avea o parte centrală dură, numită nucleu, care poate penetra adânc în țesutul moale subiacent.
  • Localizare: Sunt mai obișnuite pe partea de sus a degetelor de la picioare sau pe alte zone ale piciorului care sunt supuse frecării constante.

Factori de risc ce determină apariția calusurilor și bătăturilor:

 1. Încălțăminte inadecvată: Purtarea de încălțăminte care este prea strâmtă sau nu se potrivește corect poate contribui la apariția calusurilor și bătăturilor.
 2. Activități repetitive: Activitățile care implică mișcări repetitive sau presiune constantă asupra anumitor zone ale pielii pot duce la formarea calusurilor și bătăturilor.
 3. Deformări ale piciorului: Anumite deformări ale piciorului, cum ar fi monturile, pot provoca frecare și presiune adițională, contribuind la formarea acestor leziuni.

Pentru a evita formarea bătăturilor și a calusurilor, este important să alegi pantofi adaptați morfologiei picioarelor tale. Nu alege pantofi prea mici sau strâmți ori prea mari. Pantofii cu tocuri prea înalte pot provoca bătături și calusuri.

URGO CORICIDE

Pentru a te proteja eficient de bătăturile și calusurile cauzate de presiune și frecare, utilizează URGO Coricide. Comode si elastice, sunt ușor de aplicat și vei uita, pur și simplu, că le porți!

 

URGO Coricide. Indicații: Protecția și tratamentul simptomatic al bătăturilor și calusurilor. Acesta este un dispozitiv medical reglementat care poartă marcajul CE. Adresează-te medicului sau farmacistului pentru sfaturi și citește instrucțiunile de pe etichetă înainte de utilizare.

iar dacă nu, logo-heading-img-2 are soluția!

PENTRU PREVENIREA SAU TRATAREA BĂTĂTURILOR ȘI A CALUSURILOR
 
Ai nevoie de mai multe sfaturi?
 
Cum să porți tocuri înalte fără a suferi?
 

Cum să porți tocuri înalte fără a suferi?

 
Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?
 

Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?

D'autres cookies sont utilisés pour vous offrir une meilleure expérience, vous pouvez accepter ou refuser leur d?p?t.