Oricât de mică e rana, merită un Urgo!

UrgoSfatul nostruPICIOARE ȘI MÂINICum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?

Doctor top pagini Sfaturi 3
Maini si picioare crapate - sfat URGO
 

Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?

Pielea este formată din trei straturi, hipoderma, derma și epiderma. O crăpătură este o fisură în stratul de suprafață, epiderma. Atunci când pielea suferă de lipsă de hidratare sau agresiuni externe, precum frigul, umiditatea, frecarea sau munca manuală, este slăbită. Epiderma se poate rupe apoi, mai mult sau mai puțin profund si mai mult sau mai puțin vizibil, iar asta numim fisură. Acest lucru poate provoca riscuri, deoarece bariera protectoare este ruptă și, prin urmare, ești predispus la infecții și dureri.

Pentru tine, câteva acțiuni simple și eficiente!

Când apar ele?

Anumite perioade sunt propice pentru apariția fisurilor. Pentru mâini, iarna este anotimpul în care putem fi deosebit de afectați, mai ales din cauza frigului. În ceea ce privește picioarele, este vara, când sunt deosebit de predispuse la crăpături. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul în care mergi desculț sau cu pantofi deschiși. Într-adevăr, expunerea la aer și frecare pune mai multă presiune pe călcâi, având în vedere că piciorul nu este bine susținut la mers. Trebuie să ai mare grijă de picioarele și mâinile tale în aceste perioade pentru a evita crăpăturile, dar nu numai.

Zilnic, anumite profesii și anumite activități sunt mai predispuse la apariția fisurilor. Meseriile care includ lucru manual, dar și activitățile casnice de acasă, cum ar fi bricolajul sau chiar anumite activități precum curățenia locuinței, expun mâinile la numeroase atacuri repetate.

Protejează-te de frig!

În perioadele foarte reci, protejează-ți mâinile purtând mănuși și amintește-ți să folosești creme pentru a preveni deshidratarea.

În perioadele de vară, încearcă să nu îți expui prea mult picioarele la contactul cu nisipul sau apa de mare. Dacă picioarele tale sunt predispuse la crăpături, alege pantofi închisi în locul pantofilor decupați ori de câte ori este posibil și hidratează-le cu o cremă potrivită.

Dacă faci activități manuale, bricolaj sau curățenie, asigură-te că îți protejezi mâinile cu mănuși adecvate pentru a limita atacurile.

Asigură-te că îți usuci bine mâinile!

Știai ? Contrar a ceea ce s-ar putea crede, contactul cu apa deshidratează pielea.

Evită să ții mâinile în apă prea des sau să faci băi prea lungi, deoarece acest lucru va provoca uscarea pielii. Dacă mâinile sau picioarele sunt umede, de apă sau transpirație, este necesar să le usuci bine, mai ales înainte de orice expunere la frig sau vânt.

Hidratează-ți picioarele și mâinile la primele semne de deshidratare a pielii

Dacă simți că pielea ”strânge”, dacă observi descuamarea ei , o pierdere a elasticității sau alte simptome de deshidratare, trebuie să intervii rapid. Pentru a preveni crăpăturile și pielea uscată, este necesar să bei mai multă apă în aceste perioade, dar și să aplici creme care să o rehidrateze.

 

URGO Filmogel® Crăpături ale pielii. Acest dispozitiv medical este un produs reglementat care poartă marcajul CE. Indicație: Tratamentul fisurilor. Începând cu vârsta de 3 ani. Cere sfatul medicului sau farmacistului și citește instrucțiunile înainte de utilizare. Distribuitor: MagnaPharm Marketing & Sales ROMANIA SRL, Str. Av. Popișteanu, nr. 54A, Clădirea 2, din incinta Expo Business Park, etaj 7, Sector 1, București, Cod postal 012095, Tel: +4 0372 502 200, Fax: +4 0372 502 255

iar dacă nu, logo-heading-img-2 are soluția!
PENTRU PREVENIREA SAU TRATAREA CRĂPĂTURILOR PIELII LA NIVELUL MÂINILOR ȘI PICIOARELOR
 
Ai nevoie de mai multe sfaturi?
 
Cum să protejezi și să tratezi bătăturile și calusurile?
 

Cum să protejezi și să tratezi bătăturile și calusurile?

D'autres cookies sont utilisés pour vous offrir une meilleure expérience, vous pouvez accepter ou refuser leur d?p?t.