Oricât de mică e rana, merită un Urgo!

UrgoSfatul nostruPICIOARE ȘI MÂINICum să previi și să tratezi unghiile deteriorate de ciuperci și traumatisme ușoare?

Doctor top pagini Sfaturi 3
Sfat URGO - tratarea ciupercilor la picioare
 

Cum să previi și să tratezi unghiile deteriorate de ciuperci și traumatisme ușoare?

Alcatuite din keratină, unghiile joacă un rol important în protejarea degetelor de la mâini și picioare, precum și în mers și alergat. Sunt totuși fragile și sensibile atât la infecțiile fungice, care afectează aproape 1 din 10 oameni și care se numesc ciuperca unghiilor sau onicomicoză, cât și la traumatisme ușoare. Iată câteva sfaturi valoroase pentru prevenirea și tratarea ciupercii unghiilor de la picioare.

Pentru tine, câteva acțiuni simple și eficiente!

Usucă-ți bine picioarele după baie sau duș

Macerația și căldura umedă sunt factori care favorizează dezvoltarea ciupercilor, deci a micozelor. Încearcă să eviți să faci băi prea lungi, deoarece acest lucru ar putea slăbi pielea și ar putea deschide ușa infecțiilor fungice. Este important să îți usuci bine degetele de la picioare și spațiile interdigitale după un duș sau baie pentru a-ți proteja picioarele și pentru a preveni infecțiile care pot fi depuse sub unghie, precum și între degete. În acest caz, vorbim de intertrigo.

Limitează transpirația picioarelor

Transpirația picioarelor provoacă macerarea. Pentru a limita această transpirație, schimbă-ți șosetele în fiecare zi și, dacă este posibil, alege-le pe cele din fibre naturale precum bumbacul, care are avantajul de a absorbi umiditatea. Atunci când practici o activitate sportivă, optează pentru șosete cu material respirabil, adaptate sportului tău. Lâna, de exemplu, este un material termoreglator, perfect pentru sporturile de iarnă precum schiul. Odată ce sesiunea se încheie, încearcă să faci duș și să schimbi rapid șosetele pentru a limita macerarea. Pentru viața de zi cu zi, alte materiale precum inul sau cașmirul ajută la eliminarea transpirației în exces și la menținerea picioarelor uscate.

Ai grijă de mâinile și picioarele tale

Foarte des, obiceiurile nesănătoase ale stilului de viață contribuie la slăbirea unghiilor. Pentru a preveni apariția unei ciuperci, nu uita să îți tai unghiile în mod regulat. Acest lucru va reduce riscul de presiune și rupere, care sunt cei mai buni aliați ai ciupercilor. Limitează, de asemenea, utilizarea de lac de unghii și protejează-ți mâinile dacă folosești produse de uz casnic. În cele din urmă, nu folosi dezinfectant sau înălbitor pentru a-ți curăța picioarele: acest lucru ar putea deteriora flora care protejează pielea. Mâinile și picioarele sunt rareori prioritatea noastră zilnică, dar ia în considerare să le îngrijești mai mult pentru a le menține sănătoase.

Alege pantofi potriviți

Micozele se pot transmite și prin contactul cu zonele contaminate; poartă pantofi de protecție sau papuci de casă dacă trebuie să frecventezi zonele propice contaminării: piscine, săli de sport, saune. În aceste locuri, încearcă să porți sandale sau șlapi pentru a limita contactul cu solul. O alegere bună a pantofilor în viața de zi cu zi ajută la limitarea riscului de ciuperci sau traumatisme ușoare ale unghiilor. Ai grijă să nu porți prea des pantofi din materiale sintetice sau plastice, care favorizează transpirația. În cele din urmă, evită încălțămintea fragilă sau prea mică, deoarece nu ar proteja suficient picioarele de șocuri sau frecări care ar putea deteriora unghia. În schimb, alege încălțăminte deschisă sau încălțăminte cât mai ventilată și evită să porți aceiași pantofi două zile la rând pentru a lăsa timp să se usuce transpirația.

Tratează-ți pantofii pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor

Când una dintre unghiile tale este infectată cu o ciupercă, îți va contamina pantofii și ciuperca poate supraviețui acolo până la 20 de luni! Nu uita să îți cureți în mod regulat pantofii care, după mai multe utilizări, pot reține bacteriile și ciupercile.

Redu riscul de contaminare al celor din jur

Când ai ciuperca unghiilor de la picioare, suprafețele pe care le atingi devin contaminate. Așa că evită să-ți împarți prosopul de baie cu o altă persoană. Deoarece ciupercile sunt extrem de contagioase, folosirea prosoapului personal va reduce riscul de contaminare a celor din jur. De asemenea, poți folosi un prosop doar pentru picioare. Pe toată durata tratamentului pentru ciuperca unghiilor, asigură-te că speli prosoapele, covorașele de baie și șosetele în mod regulat la 60°C. Aceste spălări la temperaturi ridicate vor eradica ciupercile care cauzează infecția.

 

Surse:

URGO Filmogel® Unghii deteriorate. Acest dispozitiv medical este un produs reglementat care poartă marcajul CE. Indicație: Tratamentul unghiilor deteriorate de micoze și traumatisme minore. Începând cu vârsta de 3 ani. Cere sfatul medicului sau farmacistului și citește instrucțiunile înainte de utilizare. Distribuitor: MagnaPharm Marketing & Sales ROMANIA SRL, Str. Av. Popișteanu, nr. 54A, Clădirea 2, din incinta Expo Business Park, etaj 7, Sector 1, București, Cod postal 012095, Tel: +4 0372 502 200, Fax: +4 0372 502 255

URGO Filmogel® Unghii deteriorate este un biocid: un produs destinat igienei umane. Utilizează biocidele cu prudență. Înainte de utilizare, citește informațiile de pe flacon.

iar dacă nu, logo-heading-img-2 are soluția!
PENTRU PREVENIREA SAU TRATAREA UNGHIILOR DETERIATE DE FUNGI SAU DE TRAUMATISME
 
Ai nevoie de mai multe sfaturi?
 
Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?
 

Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?

D'autres cookies sont utilisés pour vous offrir une meilleure expérience, vous pouvez accepter ou refuser leur d?p?t.