Oricât de mică e rana, merită un Urgo!

UrgoSfatul nostruPICIOARE ȘI MÂINICum poți preveni și trata bășicile?

Doctor top pagini Sfaturi 3
Sfat URGO pentru prevenirea basicilor
 

Cum poți preveni și trata bășicile?

Aceste „vezicule” foarte fine se formează de obicei după frecarea repetată a pielii de o suprafață dură, precum cusătura pantofilor. Umplute cu un lichid transparent prins sub piele, sunt foarte dureroase. Profesorul URGO ne oferă cele mai bune sfaturi pentru prevenirea și tratarea bășicilor de la nivelul picioarelor.

Pentru tine, câteva acțiuni simple și eficiente!

Optează pentru pansamente de prevenție!

Drumeții de weekend la munte, pantofi noi… Sunt șanse mari să te alegi cu bășici! Pentru a evita apariția veziculelor, recomandăm plasturi pretăiați sau de tăiat pentru a fi aplicați pe zona de frecare pentru prevenirea apariției flictenelor. În general, cele mai predispuse zone sunt călcâiele, prin prisma cusăturii sau baretelor pantofilor, cât și degetele mici, deoarece, în partea din față a pantofilor regăsim, de cele mai multe ori, cusături care creează fricțiune excesivă.

De asemenea, încălțămintea nouă, cel puțin în timpul primelor purtări, poate provoca apariția bășicilor. De aceea, este important ca în momentul achiziției să te asiguri că pantofii au un calapod potrivit piciorului tău. După cumpărare, este indicat să probezi pantofii în casă, pentru a evita situațiile în care aceștia îți provoacă disconfort și nu ai opțiunea de a-i da jos pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi o zi la birou sau o întâlnire în oraș, departe de locuință.

Dacă în timpul în care i-ai probat, ai identificat anumite zone unde te deranjează, îți recomandăm să folosești un plasture de prevenție, discret, care să te scutească de o viitoare situație inconfortabilă.

Regula #1: Nu perfora niciodată o bășică!

Nu ar trebui să spargi niciodată o veziculă, deoarece riști să infectezi rana. Din păcate, există scenarii în care bășica se fisurează din cauza fricțiunii, caz în care este nevoie de îngrijirea corespunzătoare a zonei. Dacă vezicula nu se sparge, aceasta trebuie curățată și uscată prin aplicarea unui plasture cu hidrocoloid Urgo. Plasturele va ajuta apoi la ameliorarea durerii și va accelera vindecarea leziunii.

Dacă vezicula este perforată, curăț-o și dezinfecteaz-o înainte de a aplica un plasture cu hidrocoloid

Dacă vezicula este deja străpunsă: curăț-o cu apă și săpun, dezinfecteaz-o cu un antiseptic, asigură-te că zona este uscată și apoi aplică un plasture cu hidrocoloid care să o acopere. Imediat ce plasturele intră în contact cu secrețiile produse de veziculă, acestea sunt absorbite, iar apoi se formează un gel care favorizează vindecarea. Parcurgerea acestor pași va ameliora disconfortul, deoarece știm cu toții cât de dureroase sunt bășicile, mai ales cele care se sparg și creează usturime.

 

iar dacă nu, logo-heading-img-2 are soluția!

PENTRU PREVENIREA SAU TRATAREA VEZICULELOR/BĂȘICILOR
 
Ai nevoie de mai multe sfaturi?
 
Cum să protejezi și să tratezi bătăturile și calusurile?
 

Cum să protejezi și să tratezi bătăturile și calusurile?

 
Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?
 

Cum să previi și să tratezi mâinile și picioarele crăpate?

D'autres cookies sont utilisés pour vous offrir une meilleure expérience, vous pouvez accepter ou refuser leur d?p?t.